Портокалов кекс
4 яйца
1ч.ч захар
100гр. масло
сока и кората на един портокал
1 ванилия
1п. бакплувер
2/3ч.ч брашно
Отделяте белтъците от жълтъците. Разбивате белтъците на сняг с малко от захарта, а с останалата захар разбивате жълтъците на пухкав крем. Към тях добавяте разтопеното и охладено масло, като разбърквате внимателно. След това прибавяте сока и кората на портокала, ванилията и смесеното с бакплувера брашно. Накрая с леки движения, за да не спадне сместа добавяте и разбитите на сняг белтъци. Ако прецените, че тестото ви е по рядко от кексово, прибавете още малко брашно( на мен ми пое 2/3 ч.ч, но зависи и от големината на портокала и от големината на яйцата). Прехвърляте в намаслена форма или тавичка и печете на 180*С до суха клечка.
Да ви е сладко!
Наистина е ароматен, а за вкус не се и съмнявам! Чудесен е! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Много си мила. Хубав ден ти желая!
Изтриване