Кифлички с тиква, канела и орехи
Не знам защо им казват кифлички, защото за мен кифличките имат съвсем различна форма, но независимо от това са много ароматни и вкусни. Рецепти в интернет има много, аз изплозвах рецептата на prokurora. Малко увеличих продуктите и не съм добавяла кафява захар, но за сметка на това след като ги извадих от фурната, още топли ги намазах със сладко от кайсии.
200мл. прясно мляко
1п. суха мая
1ч.ч тиквено пюре
100гр. захар
1ч.л канела
1к.л джинджифил
брашно за меко тесто
за плънката:
канела
захар
смлени орехи
за намазване:
сладко от кайсии
Разтворете маята в леко затопленото мляко и добавете една-две щипки захар. Изчакайте да кипне. През това време направете кладенче от брашното и по средата чукнете яйцето, добавете подправките,захарта и тиквата. Разбъркайте леко и след това добавете маята. Омесете меко тесто. Аз не изчаках да втаса, а направо разточих на правоъгълна кора, която наръсих със захар, канела и смлени орехи. Навивате на руло и режете на парчета. Нареждате ги в намаслена тава и ги оставяте да втасат на топло. След това ги печете на 200*С и още топли ги намазвате със сладко от кайсии и ако искате може да ги наръсите и с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар