вторник, 26 февруари 2013 г.

 

 

                   Кифлички с тиква, канела и орехи



         Не знам защо им казват кифлички, защото за мен кифличките имат съвсем различна форма, но независимо от това са много ароматни и вкусни. Рецепти в интернет има много, аз изплозвах рецептата на prokurora. Малко увеличих продуктите и не съм добавяла кафява захар, но за сметка на това след като ги извадих от фурната, още топли ги намазах със сладко от кайсии.




             1 яйце
         200мл. прясно мляко
         1п. суха мая
         1ч.ч тиквено пюре
         100гр. захар
         1ч.л канела
         1к.л джинджифил
         брашно за меко тесто

за плънката:
         
          канела
          захар
          смлени орехи

 за намазване:
  
          сладко от кайсии 

              Разтворете маята в леко затопленото мляко и добавете една-две щипки захар. Изчакайте да кипне. През това време направете кладенче от брашното и по средата чукнете яйцето, добавете подправките,захарта и тиквата. Разбъркайте леко и след това добавете маята. Омесете меко тесто. Аз не изчаках да втаса, а направо разточих на правоъгълна кора, която наръсих със захар, канела и смлени орехи. Навивате на руло и режете на парчета. Нареждате ги в намаслена тава и ги оставяте да втасат на топло. След това ги печете на 200*С и още топли ги намазвате със сладко от кайсии и ако искате може да ги наръсите и с пудра захар.

 
             
          

Няма коментари:

Публикуване на коментар