неделя, 14 април 2013 г.

Баница с фиде









               Рецептата е от старите тефтери на майка ми. Баницата става много бързо, а е и вкусна. Ако решите да се възползвате от рецептата, имайте предвид, че фидето, което използвате, трябва да е фино( от по тънкото), защото рискувате да остане сурово. Аз лично купувам от по-скъпото когато я правя. Така то се вижда в баницата, а когато съм я правила с по- евтино и пак фино, то се разварява и стои като един гладък макаронен блат.




                500гр. кисело мляко
            5 яйца
            300 гр. натрошено сирене
            1/2 ч.ч олио
            1 ч.л сода бикарбонат
            6 топки вито фиде
                  щипка сол








                 Яйцата се разбиват и към тях се добавя киселото мляко с погасената в него сода. Следват олиото, сиренето и шипка сол. Накрая се слага фидето, което предварително се натрошава. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава, като я поръсите с малко повече брашно. Печете на 200*С до готовност.
            Да ви е сладко!


5 коментара:

  1. Много интересно предложение, Таничка, не бях виждала/чувала досега. Голямо богатство са тези тефтери.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей , би ли посочила грамажа на фидето на 6-то броя топки . Благодаря ! Поздави Емо .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Емо! За тази баница съм използвала фиде Misko от 250 гр. Както съм писала по горе, хубаво е фидето да е качествено и финно, за да се получи добър резултат. Дано да съм била полезна. Хубав ден ти желая!

      Изтриване
  3. Аууууу, къде ме върнахте в детството? Съвсем бях забравила за тази баница! :))
    Ех, това тефтерите са страхотно чудо! Като бях малка и аз си водех един такъв, ама набързо го зарязах (дойде времето на интернета)

    ОтговорИзтриване