Сигурно се досещате защо нарекох така сладкиша. Ама как иначе, та нали рецептата е на Роси от Кулинарен еликсир, пък и сладкиша може да се направи с всякакви плодове, с които разполагате, а и вкуса му е невероятен. По всичките тези причини, мисля, че името му много си подхожда- поне за мен де.
1 п. масло
1 п. чаени бисквити
кайсии
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакплувер
1 ванилена захар
малко орехи
малко локум
В тава ( аз използвах такава от йенско стъкло) се разтопява маслото и върху него се нареждат бисквитите. Отгоре са разпределят кайсиите и се поръсват с нарязаните на едро орехи и локум.
От яйцата, захарта и брашното смесено с бакплувера и ванилената захар се забърква тесто, което се изсипва върху плодовете и се разпределя равномерно. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Тъй като тавичката ми беше по дълга, но по тясна, сместа над кайсиите стана по дебела, но пък мисля, че вкуса и така е неповторим.
И тук едни нетърпалеви ръчички, които искат да ядат, и не могат да чакат майка им да прави снимки.
Снимките на ръчичките са ми любими! А сладкиша е просто великолепен! Хубава вечер, Танче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Кате. Усмихнат ден!
ИзтриванеТаня,май чак сега ти откривам блога,затова честито,намирам страхотни кадри и рецепти тук!Както и едни отговори,които хвърлиха известна светлина върху представата ми за теб,благодаря!
ОтговорИзтриванеА така се радвам,че си опитала този сладкиш,защото е един от топ-любимите ми,обаче виж с кайсии не съм го правила.Убедена съм,че си искрена,това е една наистина отлична рецепта и допада на всеки.Не че е моя де,и аз от една мила дама я научих,но веднага ми стана любима.Имам в блога и шоко вариант с малини,правих го за едни гости,бяха очаровани.
Сърдечен поздрав и благодаря за вниманието!
Роси, много ми е драго да те видя на моето местенце и се радвам, че то ти харесва. А шоко варианта с малините съм го набелязала и ще дойде и неговият ред. Усмихнат ден ти желая!
Изтриване