понеделник, 29 юли 2013 г.

Сладкиш с кайсии "Еликсир"










            Сигурно се досещате защо нарекох така сладкиша. Ама как иначе, та нали рецептата е на Роси от Кулинарен еликсир, пък и сладкиша може да се направи с всякакви плодове, с които разполагате, а и вкуса му е невероятен. По всичките тези причини, мисля, че името му много си подхожда- поне за мен де.



                   1 п. масло
                   1 п. чаени бисквити
                   кайсии
                   4 яйца
                   1 ч.ч. захар
                   1 ч.ч. брашно
                   1 бакплувер
                   1 ванилена захар
                   малко орехи
                   малко локум

                  В тава ( аз използвах такава от йенско стъкло) се разтопява маслото и върху него се нареждат бисквитите. Отгоре са разпределят кайсиите и се поръсват с нарязаните на едро орехи и локум.
                От яйцата, захарта и брашното смесено с бакплувера и ванилената захар се забърква тесто, което се изсипва върху плодовете и се разпределя равномерно. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Тъй като тавичката ми беше по дълга, но по тясна, сместа над кайсиите стана по дебела, но пък мисля, че вкуса и така е неповторим.




                  И тук едни нетърпалеви ръчички, които искат да ядат, и не могат да чакат майка им да прави снимки.



4 коментара:

  1. Снимките на ръчичките са ми любими! А сладкиша е просто великолепен! Хубава вечер, Танче!

    ОтговорИзтриване
  2. Таня,май чак сега ти откривам блога,затова честито,намирам страхотни кадри и рецепти тук!Както и едни отговори,които хвърлиха известна светлина върху представата ми за теб,благодаря!
    А така се радвам,че си опитала този сладкиш,защото е един от топ-любимите ми,обаче виж с кайсии не съм го правила.Убедена съм,че си искрена,това е една наистина отлична рецепта и допада на всеки.Не че е моя де,и аз от една мила дама я научих,но веднага ми стана любима.Имам в блога и шоко вариант с малини,правих го за едни гости,бяха очаровани.
    Сърдечен поздрав и благодаря за вниманието!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, много ми е драго да те видя на моето местенце и се радвам, че то ти харесва. А шоко варианта с малините съм го набелязала и ще дойде и неговият ред. Усмихнат ден ти желая!

      Изтриване