сряда, 3 юли 2013 г.

Класически милфьой по Ивана








              Още когато Ивана публикува рецептата за този сладкиш, си казах, че ще го правя. Тя го е представила страхотно, а аз досега не бях го приготвяла, поне не с бутер тесто, а със кори за баница. Не че не беше вкусен, но този си е направо идеален. На мен ми остана малко повече крем и затова покрих кората и отгоре, а после панирах със смлени бадеми .Освен количеството на продуктите, нищо друго не съм променяла. Ако не сте го правили, не се чудете, става бързо, а вкуса ще задоволи и най-капризните. Ванче, благодаря ти за споделената рецепта.


                  Ивана е дала като грамаж на бутер тестото 250гр. , но аз не можах да намеря друго, освен от 400 гр. на Белла и затова съм използвала него( от там дойде и идеята за повече крем)



                 400 гр. бутер тесто
             3 жълтъка
             300 мл. прясно мляко
             1/3 ч.ч  захар
             1 ванилия
             3 с.л. нишесте с вкус на сметана
             2 с.л. брашно
             100 гр. бита сметана






               Първо направих крема, защото изисква повече време, за да изстине. За целта разбивате леко жълтъците със захарта, добавяте нишестето, брашното и ванилията.След това на тънка струйка прибавяте млякото и слагате сместа на умерен огън, като бъркате, за да не загори. След като се сгъсти, го отстранявате от огъня и го оставяте да изстине.
               През това време нарежете бутер тестото на три еднакви правоъгълника, надупчете ги с вилица и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200*С. След като са готови ги оставете да се охладят напълно.
              Когато крема е добре изстинал, разбивате сметаната до меки върхове и я прибавяте към него, като бъркате внимателно от долу на горе.
              Следва сглобяването. Слагате кора, крем, кора и така до края, като отгоре може да поръсите със пудра захар и да добавите плодове, но аз както споменах и по горе, покрих изцяло с крем и наръсих с бадеми. Оставяте в хладилника за поне 12 часа.
              Да ви е сладко!
                   

12 коментара:

  1. Таничка, уникално вкусен десерт си измайсторила... Открадвам си парченцето, да знаеш. :)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, открадни си и му се наслади. Наистина е уникално вкусен! Слънчев ден!

      Изтриване
  2. Ох, този разрез, защо го погледнах, очите ми сега все в това парченце! Голямо изкушение си приготвила, Танче! Поздрави, с пожелания за прекрасен четвъртък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, почерпи се и ти като Гери, радвам се, че ти харесва. Прегръдки!

      Изтриване
  3. Таня, това е наистина много вкусно! Не съм правила, но щом даваш задачки, ще се спретна в близко време, надявам се :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче, радвам се, че ти харесва и се надявам да го пробваш! Слънчев уикенд!

      Изтриване
  4. Изглежда страхотно и знам кооолко е вкусен! Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мари, радвам се, че ти харесва. Усмихнат ден!

      Изтриване
  5. Чудесен десерт с много крем и хрупкави тънки корички, много го обичам! :) Снимките са много апетитни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светланка, много ме се радвам, че намина през моето местенце! Благодаря ти за милите думи. Успешна и усмихната седмица!

      Изтриване
  6. И аз ти благодаря ,Таня ! Не знаех за блога ти , попаднах тук чрез Елти :) и се радвам ,че те открих ! Ще поразгледам какво има наоколо :) . надявам се не възразяваш :)..!
    Желая ти хубава нова седмица и прекрасно лято ! Чао !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ив, въобще не възразявам, напротив, с голяма радост ти казвам добре дошла.

      Изтриване