неделя, 11 август 2013 г.

Картофени кюфтета на скара








                Идеята за тези кюфтета взех от един от последните броеве на кулинарно списание. Хареса ми това, че не са пържени, а ако кажа, че се приготвят бързо, ще излъжа. Всички, които сте правили картофени кюфтета, знаете, че изискват време за варене на картофите и след това пържене. И тъй като ме грабнаха, а отдавна не бях приготвяла такива кюфтенца, реших да ги пробвам. На нас лично много ни се харесаха и мога да споделя, че повече не бих   пържила, а ще ги приготвям само така, защото е по здравословно и вкуса им повече ми харесва.




              1кг картофи
              1/2 глава лук
              1 морков
              60 гр. сирене
              40 гр. кашкавал
              сол  и черен пипер на вкус
              1 шепа обезкостени маслини
              1-2 щипки мащерка


               Сварените и обелени катрофи ( изстинали) рендосайте на едро ренде. Добавете ситно нарязаният лук и настърган морков. След това сложете маслините, настърганите сирене и кашкавал, подправките и омесете добре. С намазнени ръце оформете топчета, които оформете на кюфтета. Печете на скарата или на оребрен тиган, като предварително го намажете леко с мазнина. Аз пекох на скара с тефлоново покритие и не ми залепяха.


15 коментара:

  1. Таничка, чудесно предложение! Не се бях сещала досега за картофени кюфтета, но на скара. Определено ми се струва по-добре от пърженето... Страхотно изглеждат твоите и как хубаво са се зачервили... ;)
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, радвам се, че ти харесват. Поздрави и на теб!

      Изтриване
  2. Какви прекрасни цветове!! Наистина чудесно предложение Таня! Със сигурност ще опитам! Поздрави!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси, благодаря ти за милите думи. Дано да ти харесат. Приятен ден!

      Изтриване
  3. Идеята е много добра, а и на тях им личи че са се получили много вкусни. Поздравления за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  4. Танче, за пръв път виждам картофени кюфтенца на скара и съм възхитена! Изглеждат неустоимо вкусно и задължително ще пробвам този вариант! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, изчервих се, благодаря ти за милите думи и се надявам да ти се харесат и на теб. Целувки и много усмивки!

      Изтриване
  5. Звучи много добре тази рецепта,трябва да я тестваме и нея,особено при тези апетитни снимки,Танче!Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, Роси, много ти благодаря ти и ще се радвам да ти се харесат. Слънчев ден!

      Изтриване
  6. Точно си мислех, че сигурно съм единствената, която не знае за картофени кюфтенца на скара, но сега прочетох коментарите и се успокоих. :) Твоите изглеждат страхотни, а и как са хванали сякаш лека коричка - прекрасно! Определено трябва да опитам.
    Успешна седмица и лека вечер! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Алекс, много се радвам, че са ти харесали и на теб и се надявам да ги пробваш. Хубав ден, мила!

      Изтриване
  7. Танче, заглавието ме грабна и дотичах да видя как ги правиш. Признавам, че изглеждат доста апетитно, а не очаквах :). Новост ми е този вариант, ще ги опитам.
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, радвам се, че съм ти привлякла вниманието. Благодаря ти за милите думи. Успешен ден!

      Изтриване
  8. Strahotno izglejdat:) Blagodarq za receptata! Vednaga shte se probvat:)

    ОтговорИзтриване