неделя, 29 декември 2013 г.

Свински пържоли в доматен сос с броколи и лук






                   Чудесно ястие за празниците, а защо не и за самата Новогодишна нощ.




 за мариноване на месото: 
            кориандър
            розмарин
            майорана
            черен пипер
            2-3 с.л соев сос
            2-3 с.л олио
            щипка сол
            кимион

            500 гр. свински пържоли без кост
            500 гр. броколи
            1 глава кромид лук
            4 скилидки чесън
            1 стрък праз
            300 мл. доматен сок
            2 с.л брашно
            1к.л. червен пипер


                В купа смесете подправките, соевият сос и олиото. Сложете пържолите и оставете за кратко да се мариноват. След това ги запържете само докато променят цвета си, или още както се казва да ги запечатате. На дъното на йенска тенджера сложете месото. Върху него добавете нарязаният на шайби кромид лук, праза, чесъна и накрая накъсаните на розички броколи. Полейте с доматения сок и поръсете с щипка сол и червен пипер. Похлупете и пъхнете съда във фурната за около 30 мин. След това направете кашичка с брашното и малко вода и изсипете, за да сгъстите соса. Разбъркайте внимателно и  върнете във фурната за около 10-15 мин.


2 коментара:

  1. Рецепта, абсолютно достойна за всяка празнична трапеза! Весело посрещане на Новата година!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Кате. Весело посрещане и на теб!

    ОтговорИзтриване