4 яйца
2 ч.ч захар
1 ванилия
2 1/4 ч.ч брашно
1/2 п. масло
1 п. бакплувер
1 1/4 ч.ч прясно мляко
Разбийте яйцата и захарта до побеляване. Сложете ванилията. Смесете брашното и бакплувера и ги добавете на малки порции към яйчната смес.
В тенджера на котлона загрейте леко млякото и маслото (колкото маслото да се разтопи). Добавете ги към сместа.
Изсипете тестото в покрита с хартия за печене форма с размери 20-22 см в диаметър. Печете в предварително загрята фурна на 180*С за 35 мин.
Ох, чета млечен шейк, гледам на снимката кейк и съвсем ме омагьоса:))) Неустоим е! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеГоляма си скица. Прегръдки!
ИзтриванеКекса на мама е подобен, така че знам за какво иде реч...Прегръдка и от мен.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Веси. Поздрави!
ИзтриванеТанче, такива рецепти трябва човек винаги да има - бързи, лесни и много вкусни. Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеТака е Люси. Поздрави и на теб!
ИзтриванеЧудесен кейк, Танче! Толкова е пухкав и предполагам, че има страхотно натурален вкус на масло и мляко, без други добавени аромати! Много ми допадна, ще опитам рецептата!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Танче!
Радвам се, че ти харесва, Танче. Благодаря ти!
ИзтриванеКато възглавничка, като облаче даже... Таничка, прекрасен е, с удоволствие бих си опитала. :) Ама и какви хубави снимки си му направила - още повече да ни изкушаваш. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и уютна вечер!
Ах, Гери, много ти благодаря, много ме радват думите ти. Целувки, мила!
ИзтриванеКрасиви снимки си направила, Танче! И вкусно изглеждат :) Интересно ми беше това смесване на маслото и млякото - затова ли е толкова пухкаво?
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Албенче, липсваше ми. Благодаря ти за милия коментар. Прегръдки!
ИзтриванеКолко пухкав и обещаващо-ароматен кейк! Даже и по-млечен бих си го причинила... като топвам всяка хапка в чаша с хладко мляко :) Много обичах така навремето...
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен, Танче :)
Тики, благодаря ти, мила. Усмивка и за теб!
Изтриване