петък, 11 ноември 2016 г.
Лимонов кейк с боровинки
Рецептата за този прекрасен сладкиш е от турско кулинарно списание. Доста се озорих, докато разгадая и преведа продуктите, а да не говоря и за начина на приготвяне, но пък крайният резултат си заслужаваше.
3 яйца
3/4ч.ч захар
1ч.ч кисело мляко
3/4 ч.ч олио
сока и кората на един лимон
3ч.ч брашно
1ванилия
1п. бакплувер
2ч.ч боровинки( може и замразени)
Разбийте яйцата и захарта на гъст крем. На тънка струйка добавете олиото и киселото мляко. Следват сока и кората на лимона. Смесете бакплувера, ванилията и брашното и на части ги добавете към яйчната смес, като бъркате с шпатула. Накрая добавете боровинките и внимателно разбъркайте. Изсипете тестото в дълга правоъгълна кексова форма, която предварително сте застлали с хартия за печене. Пъхнете в предварително загрята на 180* фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вълшебен е! Трудничко е с рецептите, а за читателя изглежда просто, ей тоз видял нещо някъде и хоп готово, какво толкоз. Ама като направиш една рецепта няколко пъти и разбереш, че местата от където си я гледал са пропуснали нещо и не ти се получава, накрая врътнеш една твоя версия и финала е добър. Доста труд и нерви изисква всичко. Чудесен кейк, наистина след твоят труд по превод, изпълнение, снимане и публикуване изглежда лесен. Поздрави!
ОтговорИзтриванеТака е, Кате. Благодаря.
ИзтриванеMного любима ми е комбинацията от боровинки и лимон. Поздравявам те за труда, който си вложила в рецептата, Танче! Прекрасен кекс се е получил, а боровинките придават неустоим цвят и вкус.
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Благодаря ти, Светле!
ИзтриванеИмам продуктите, записвам си го за проба!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам ако ти хареса. Поздрави!
Изтриване