Е, не ми се получи перфектна шарка, но пък за сметка на това вкусът му е божествен.
източник: Сладко и солено
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 к.ч олио
1 ч.ч. брашно
1 п. бакпулвер
2 ч.л. какао
Разбийте яйцата заедно със захарта до побелевяне. Залейте какаото с малко гореща вода и разбъркайте до получаване на кашица. Към разбитите яйца добавете олиото. Пресейте брашното с бакпулвера, изсипете го в яйчената смес и разбъркайте внимателно с лопатка. Разделете тестото на две равни части. В едната се добавете какаото.
В купата на мултикукъра, намазана с малко олио и поръсена с брашно се наливат последователно в центъра една-две супени лъжици от бялото тесто, една-две лъжици от кафявото тесто и отново от бялото. Така се редуват до изчерпване на двата вида тесто. Поставете купата в уреда и включете програма печене на 180*С за 40 мин.
След като кейка е готов, извадете купата и оставете леко да се охлади. Извадете сладкиша и поръсете с пудра захар.
Напротив, шарката се е получила добре. Този уред наистина е мулти, след като приготвяш и десерти в него:). Чудесен кейк, Таничка! Поздрави!
ОтговорИзтриване