неделя, 5 февруари 2017 г.

Бърза портокалова торта










за блата:

3 яйца
1ч.ч. олио
1ч.ч захар
1/2 ч.ч вода
сока на 2 портокала
кората на 1 портокал
2 ч.ч брашно
1 п. бакплувер
2 ванилии


за крема:

1ч.ч. сладкарска сметана
450 гр. заквасена сметана
1/2 ч.ч пудра захар
1п. крем "Оле" ванилия
1/2 ч.ч портокалови корички


       


           За блата разбийте яйцата със захарта на гъст крем. Изцедете портокалите и смесете сока с настърганата кора от единия портокал. Към яйчната смес добавете олиото на тънка струйка, като неспирате да бъркате. Добавете водата и портокаловия сок. Накрая сложете брашното, което предварително сте размесили с бакплувера и ванилиите. Разбийте до хомогенност. Изсипете тестото в тава с падащи стени с диаметът 22 см, която, предварително сте покрили с хартия за печене. Пъхнете в предварително загрята на 180*С фурна до суха клечка. След като е готов го оставете да изстине върху решетка.

     

         За крема разбийте сладкарската сметана до пухкавост. Добавете заквасената сметана и пудрата захар. Разбийте и сложете Крем "Оле". Хомогенизирайте и прибавете портокаловите корички.
        Разрежете блата на две части. Сложете едната платка върху поднос и намажете обилно с крем. Сложете втория блат и добавете останалия крем. Украсете пожелание.


2 коментара: