Пълнена крем торта Зебра
Пожелавам ви да сте обичани всеки един ден от вашият живот, не само на този празник.
Днешната ми публикация не е нито в червено или розово, нито във формата на сърце. Тъй като си подаряваме валентинки, цветя, подаръци и т.н, реших да е нещо по различно, а именно един много вкусен десерт, който се приготвя бързо и е много лек . За основа на тортата съм използвала т.нар. Луд американски сладкиш, който се приготвя от винаги налични в кухнята на една домакиня продукти. Кремчетата са на Д-р. Йоткер- ванилия и шоколад.
За блата:
2 2/3ч.ч брашно
2ч.ч захар
1 пакетче какао
1 ванилия
1ч.л сол
2ч.л сода бикарбонат
2ч.ч вода
2/3ч.ч олио
2с.л оцет
В тава с падащи стени се смесват сухите съставки и след това се заливат с мокрите. Разбърква се добре и се пече на 180*С. След като го изкарате от фурната го оставете да изстине добре и го издълбайте.
За крема
1л. прясно мляко
1п. пудинг ванилия на Д-р Йоткер
1п. пудинг шоколад на Д-р Йоткер
2п.желатин
10 с.л захар
Крема се приготвя според указанията на опаковката. След като е готов се добавя и желатина. Той се изсипва в подходящ съд и се залива с 1-2 супени лъжици вода ( за едното пакетче). Оставя се да набъбне и след това се разтопява на водна баня, като се внимава да не заври. Вече разтопен се добавя към крема на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Взимате издълбаният блат и посредата слагате една лъжица от жълтия крем, върху нея слагате лъжица от кафявия крем и така до изчерпване на количествата. Оставяте тортата на студено да стегне добре желатина.
От трохите на блата може да си направите бонбони , петифури или скалички. Аз направих бонбони, като добавих малко коняк, сметана, ядки и ги потопих в разтопен шоколад.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар