петък, 15 февруари 2013 г.


                               Кодрит Кадир

            Уникално съчетание на какао и крем карамел. Ако не сте го пробвали до сега бъдете сигурни, че сте  изпуснали. Ако имате притеснения, че може да не се получи нищо, ще ви посъветвам само да спазвате точната рецепта и бъдете сигурни, че резултата ще е отличен. Аз лично го обожавам и често го приготвям. Правила съм го и в кръгла тава и във форма за кекс и винаги се е получавал.






               

       За крем-карамела:
         700 мл. прясно мляко
         5 яйца
         200 гр. захар
         1ванилия



      За блата:
           1 яйце
           2 ч. л какао           
           100 гр. брашно     
           100гр. захар
           100 мл. прясно мляко
           100 мл. олио
           1  ч.л. бакпулвер
         
      Захар за карамела   



         Във тавичка с високи стени или във форма за кекс карамелизирате захар. Смесвате съставките за крема и ги разбивате добре с миксер. Изсипвате сместа в тавата или формата. След това приготвяте какаовата смес за блата, като отново разбивате много добре. Тук идва и малко трудната част. Изсипете какаовата смес много внимателно по средата на тавата или формата. Трябва да внимавате да не разклащате много съда след като сте изсипали и двете смеси. Слагате сладкиша в по-голям съд и в него наливате вода, защото ще печете десерта на водна баня. Аз го пека на 180*С за около 45-50 мин. След като е готов го оставете да престои така една нощ и след това го обърнете.
        Да ви е сладко! 




 














Няма коментари:

Публикуване на коментар