Арменски сладки
1ч.ч олио
1ч.ч вода
1п бакплувер
щипка сол
2 ванилии
3 1/2 ч.ч брашно
локум нарязан на малки парчета
орехови ядки
пудра захар за овалване
На котлона слагате водата и олиото да заврят. След това омествате и слагате щипка сол. Добавяте наведнъж предварително размесените брашно, бакплувер и една ванилия и бъркате с дървена лъжица докато тестото стане на топка и започне да се отделя от стените на съда.
Оставете го да се охлади напълно. След това късате малко парче от тестото сплескавате го леко и слагате парче локум и малко от ореховата ядка. С кръгови движения правите топче и го поставяте в постлана с хартия за печене тава. След като сте готови печете сладките на 180*С до леко порозовяване. Още горещи ги овалвате в смесената с другата ванилия пудра захар. Съхраняват се в кутия или друг подходящ съд.
Няма коментари:
Публикуване на коментар