неделя, 17 февруари 2013 г.

 


                             Арменски сладки



      Това са едни изключително вкусни сладки. В началото когато видях рецептата при Вили Конова се учудих, че в тестото не се слага захар и си помислих, че сигурно е пропуснала да го запише. После се поразрових в нета и видях, че и в другите рецепти няма захар. Реших, че трябва да се пробва. Резултата е впечетляващ.


 




              1ч.ч олио
         1ч.ч вода
         1п бакплувер
         щипка сол 
             2 ванилии
         3 1/2 ч.ч брашно
         локум нарязан на малки парчета
         орехови ядки
         пудра захар за овалване
  

             На котлона слагате водата и олиото да заврят. След това омествате и слагате щипка сол. Добавяте наведнъж предварително размесените брашно, бакплувер и една ванилия и бъркате с дървена лъжица докато тестото стане на топка и започне да се отделя от стените на съда.
             Оставете го да се охлади напълно. След това късате малко парче от тестото сплескавате го леко и слагате парче локум и малко от ореховата ядка. С кръгови движения правите топче и го поставяте в постлана с хартия за печене тава. След като сте готови печете сладките на 180*С до леко порозовяване. Още горещи ги овалвате в смесената с другата ванилия пудра захар. Съхраняват се в кутия или друг подходящ съд. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар