вторник, 19 февруари 2013 г.

 

 

 

                                Салата с булгур и кисело мляко

 


             Днешното ми предложение е за една изключително свежа и вкусна салатка. Може да се използва и като допълнение към месни блюда. Рецептата видях в едно кулинарно списание. Там беше дадена с лют червен пипер и зелен лук, но аз не и сложих. Имах едно сварено яйце и го поставих в средата, като сякаш по късно вкуса се допълни.


 




               1ч.ч булгур
          2ч.ч кисело мляко
          1-2 скилидки чесън
          2 супени лъжици зехтин
          1-2 супени лъжици смлени орехи
          ситно нарязан копър
          хималайска сол на вкус

                  Измивате булгура и го смесвате с млякото. Оставяте сместа да отлежи една нощ, за да може булгура да набъбне. След това добавяте орехите, зехтина, чесъна и копъра. Подправяте със сол на вкус.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар