четвъртък, 2 май 2013 г.

Еклери с извара










             Тези еклерчета правих отново по рецептата на The witch, само че този път избрах солена плънка. Тъй като няколко пъти съм споменавала, че вкъщи сме любители на изварата, реших да ги напълня именно с нея. Получиха се много свежи, а и децата много им се зарадваха. До вечерта нямаше и помен от тези вкусотийки.




       за пареното тесто:

              1ч.ч.  вода
              ½ ч.ч.  олио
              1 ч.ч.  брашно
              3-4 яйца



       за плънката:


              300гр. извара
              2-3 с.л кисело мляко
              1-2 с.л майонеза
              копър на вкус
              сол на вкус
              1-2 скилидки чесън




                  









              За тестото слагате водата и олиото на котлона и след като заврат сипвате на веднъж пресятото брашно. Бъркате с дървена лъжица и махате съда от котлона. Продължавате да бъркате докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Оставяте го на страна, за да изстине. След това започвате да добавяте едно по едно яйцата, като след всяко трябва да бъркате до неговото поемане. С помощта на лъжица взимате от тестото и го поставяте в застлана с хартия за печене тава, като между еклерите трябва да има разстояние. Хубаво е предварително да навлажните с ръце хартията, защото от парата те бухват още повече. Слагате тавата в предварително загрята фурна на 200*С. След като изстинат ги режете на половина и ги пълните с плънката.
               За нея разбивате всички продукти до хомогенност, като я овкусявате, както вие желаете.




                ЧЕСТИТ ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК И ВЕСЕЛИ И СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ!

3 коментара:

  1. И аз съм правила солени еклерчета, голяма вкусотия е.
    Чудни са твоите, Танче! Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен ми допадат със солени плънки, а тази звучи вкусно! Весели празници, Танче, еклерчетата са чудни!

    ОтговорИзтриване
  3. Гери, Кате, благодаря ви за милите думи! Весели празници и на вас!

    ОтговорИзтриване