Скоро прелиствах едно старо списание и попаднах на тази рецепта за хлебен пудинг. Бях правила сладкиш с кроасани и козунак, но с хляб- не. Пускам тази публикация сега, защото мисля, че този сладкиш с козунак ще се получи много добре и някой може да се възползва от предложението, естествено, ако ви останат козунаци, защото вкъщи със сигурност това няма да стане. Моите опустошители излапват всичко.
6 филии пълнозърнест хляб
2 ябълки
1с.л лимонов сок
1/2 ч.ч стафиди
3ч.ч прясно мляко
4 яйца
1ч.ч захар
1ч.л лимонова кора
1ч.л канела
захар за карамелезиране
Наръсете филиите с малко захар и канелата и ги запечете до златисто. След това ги нарежете на кубчета. Отделно карамелезирайте малко захар и го изсипете във форма от йенско стъкло. Ако нямате може да я направите направо в тавата. Върху карамела разстелете половината от хляба. Почистените и обелени ябълки нарежете на кубчета и ги смесете с лимоновият сок и стафидите. Поръсете ги върху хляба и покрийте с останалите кубчета.
В голяма купа разбийте млякото, яйцата, захарта и лимоновата кора и изсипете, като натискате кубчетата с обратната страна на лъжица, за да се напоят.
Покрийте с фолио и оставете да престои половин час в хладилника. Печете на водна баня заедно с фолиото на 180*С за около 30 мин., след което махнете фолиото и печете до златисто. След като изстине го поръсете с пудра захар.
Сигурна съм, че и това са излапали на секундата, Таничка. Много вкусно изглежда!
ОтговорИзтриванеСветли празници!
Гери, много си мила! Усмихнат ден.
Изтриване