сряда, 18 септември 2013 г.

Магданозен пастет









                 Обичам магданоз, а поднесен по формата на такъв пастет го обожавам. По този начин и децата много го харесват. Не добавям чесън, защото искам да усещам чистия и свеж аромат на тази подправка. Ако не сте пробвали ви го препоръчвам, ще останете доволни от вкуса.






                2малки връзки или една голяма магданоз
            2 с.л заквасена сметана
            220-300 гр. извара ( с гладка структура)
            2 с.л зехтин
            сол на вкус

           


         Нарязвате магданоза и прибавяте сметаната и изварата. Пасирате сместа и овкусявате със зехтина и солта.



10 коментара:

  1. Бързо, лесно вкусно! Колко ли препечени филийки бих могла да изям с този неустоим пастет! Поздрави и хубави есенни дни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам да те видя тук, Пламена! А за препечените филийки си много права. Хубав ден и на теб!

      Изтриване
  2. Танче, много вкусна идея, че и полезна! И щом си успяла да накараш малчугани да заобичат магданоз, значи това е рецептата. :)
    Поздрави и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм правила такъв пастет, но изглежда много свеж и вкусен! Чудесна идея! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кате! Надявам се да го пробваш. Хубав ден!

      Изтриване
  4. Таня, рецептата е супер, благодаря за споделеното! Задължително ще се опита, обичам такива пастети! Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мари, давай смело, сигурна съм, че ще ти допадне. Прекрасен ден и на теб!

      Изтриване
  5. Неустоимо предложение, което побързах и си направих! Ммммм... много ми хареса!!!
    Благодаря за идеята, Таня!
    :):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти е харесал. Думите написани от теб са балсам за душата ми. Искрени благодарности за доверието и пъстър есенен ден ти желая!

      Изтриване