За първи път ги направих преди една седмица и от тогава съм ги приготвяла още два пъти. Дори ми беше зададен въпрос дали тестото не може да се използва за хляб. Или с две думи- искаме по голямо количество. Ако ви харесат, вие може да ги поръсите със други подправки и семена, но и с кимионче са вкусни.
6 с.л разтопено масло
1 с.л мед
2 щипки сол
2 щипки сода бикарбонат
400 мл. айран
около 500гр. пълнозърнесто брашно
кимион и маково семе за поръсване
Смесете половината от брашното с овесените ядки. Добавете содата и солта и разбъркайте. Направете кладенче и изсипете в него айрана, меда и разтопенето масло.
Замесете тесто, като постепенно добавете и останалото брашно. Трябва да се получи меко, но не лепкаво тесто. Ако е необходимо добавете още брашно. Замесеното тесто разточете на набрашнен плот и с формички или чаша изрежете в желаната форма. Прехвърлете крекерите в тава, покрита с хартия за печене и поръсете с кимион и маково семе. Печете в предварително загрята на 180*С фурна, до леко зачервяване.
Таничка, май са повече от вкусни, браво! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и весели празници!
Чудни са, Таничка! Светли празници ви желая!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета. Светли празници и на вас!
ОтговорИзтриване