петък, 14 февруари 2014 г.

Честит Св. Валентин










            Честит празник на всички празнуващи деня на виното, на влюбените или именния си ден. Пожелавам ви от сърце да бъдете здрави, обичани и влюбени не само в половинката си, а и във себе си, в живота и във всичко красиво, което ви заобикаля.
             Представям ви един уникален крем, които ще се превърне в любим на обичащите кокос. Не съм избрала рецептата случайно. Исках да е нещо кокосово, тъй като моята половинка е и именник днес, а той обожава тази бяла и ароматна наслада. 


                                 Кокосов крем





               2 яйца
          400 гр. подсладено кондензирано мляко
          300 мл. прясно мляко
          125 гр. кокосови стърготини ( една препълнена чаена чаша)



              Разбийте яйцата, добавете кондензираното мляко, прясното мляко и кокоса. Разбъркайте до еднородна смес и изсипете в огнеопорни купички или купички за крем карамел. Поставете ги в тава, която напълнет до половината на купичките с вода. Пъхнете във фурната, която предварително сте загряли на 180*С. Печете около 50-60 мин. Оставете да се охлади във водата и след това може да полеете с карамел или шоколад. 

              Рецептата е от прекрасния блог Моите сладкиши. Авторката там е представила рецептата като кейк, но аз реших да го изпека в отделни чаши.


11 коментара:

  1. Честит празник на половинката, а и на двамата пожелавам здраве и бъдете винаги пияни от любов един към друг! Много ми допада идеята!

    ОтговорИзтриване
  2. Таничка, честит ти именник! Да ти е жив и здрав и вечно да се радвате на любовта си! И на най-големия й подарък, разбира се - тримата юнаци. :) А кремчето... Подозирам, че ще стане любимо и на мен, защото май вкусовете ни доста си приличат и обожавам кокос.
    Прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник на цялото семейство, Танче! Винаги да се обичате и честичко да се глезите с вкусотийки като това страхотно кремче!
    Хубав дени и чудесна вечер! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Танче, честит троен празник - на виното, любовта и на именика! :) Бъдете щастливи и опиянени от любов! Десертът изглежда много апетитен, а когато е споделен с любимите хора е още по-вкусен! :)

    Весел празник! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Жив и здрав да ти е именника! Честит празник на виното и любовта! Нека тя е винаги с вас!

    ОтговорИзтриване
  6. Момичета, благодаря ви за красивите и искрени пожелания. Прекрасен празник и на вас. Прегръщам ви от сърце!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит троен празник, Танче! Много здрави и влюбени да сте у дома! Наздраве и да ви е сладко! С това хубаво кремче няма как да е иначе :)

    ОтговорИзтриване
  8. Танче,страхотно кремче,особено с любимия кокосов вкус и аромат,приветствам рецептата!
    Пожелавам успешна,слънчева и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Тики, Роси, много ви благодаря. Прегръщам ви силно!

    ОтговорИзтриване
  10. кондензираното мляко може ли да се замести с нещо друго?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мария, според мен няма заместител. Просто няма да се получи същия вкус. Посочила съм източника на рецептата и там ако искаш можеш да разгледаш. Успех!

      Изтриване