Много са ни любими, а експериментите с тях са безбройни. Всеки път може да се добави един зеленчук или даже два. Всичко е въпрос на вкус.
1 кг. картофи
2 моркова
200 гр. грах
копър
сол
черен пипер
кимион
1 яйце
за паниране:
олио за пържене
брашно ( около 1 малка купичка)
2 с.л галета
яйца
Сварете отделно картофите, граха и морковите. Картофите настържете на ренде или намачкайте. Морковите нарежете на кубчета. Към намачканите картофи добавете подправките и осолете. След това сложете яйцето и разбъркайте добре. Накрая добавете и морковите и граха, като размесите внимателно, за да не се смачкат. С мокри ръце оформете кюфтета, които оваляйте в смесеното с галета брашно, а след това потопете в разбити яйца. Изпържете в сгорещено олио.
Танче, страхотни са! И колкото повече зеленчуци, толкова по-добре. Аз само бих ги изпекла във фурната. ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
И за двете си права, Гери. Благодаря ти и усмихнат ден!
ИзтриванеЧудни кюфтенца! Ние и месни, и зеленчукови обичаме и то с какви ли не зеленилки вътре :)
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица ти желая! :)
Благодаря ти, Алекс! Слънчев ден и на теб!
ИзтриванеИ аз обичам зеленчукови кюфтенца, хубаво е, че може да се импровизира, а тези тук са разкошни. Таничка, дръпвам едно, няма начин, трябва да опитам:). Прегръдки!
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко, бонбонче. Прегръдки!
ИзтриванеСтраааашни са ти кюфтенцата,Танче,идеално апетитни!Държиш им края определено,много ме грабнаха,поздравления!Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеРосенце, много мило. Силна прегръдка и прекрасен уикенд!
ОтговорИзтриване