понеделник, 7 април 2014 г.

Зеленчукови кюфтета






     Много са ни любими, а експериментите с тях са безбройни. Всеки път може да се добави един зеленчук или даже два. Всичко е въпрос на вкус.



               1 кг. картофи
          2 моркова
          200 гр. грах
          копър
          сол
          черен пипер
          кимион
          1 яйце

за  паниране:
          олио за пържене
          брашно ( около 1 малка купичка)
          2 с.л галета
          яйца


     Сварете отделно картофите, граха и морковите. Картофите настържете на ренде или намачкайте. Морковите нарежете на кубчета. Към намачканите картофи добавете подправките и осолете. След това сложете яйцето и разбъркайте добре. Накрая добавете и морковите и граха, като размесите внимателно, за да не се смачкат. С мокри ръце оформете кюфтета, които оваляйте в смесеното с галета брашно, а след това потопете в разбити яйца. Изпържете в  сгорещено олио.



8 коментара:

  1. Танче, страхотни са! И колкото повече зеленчуци, толкова по-добре. Аз само бих ги изпекла във фурната. ;)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И за двете си права, Гери. Благодаря ти и усмихнат ден!

      Изтриване
  2. Чудни кюфтенца! Ние и месни, и зеленчукови обичаме и то с какви ли не зеленилки вътре :)
    Усмихната седмица ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз обичам зеленчукови кюфтенца, хубаво е, че може да се импровизира, а тези тук са разкошни. Таничка, дръпвам едно, няма начин, трябва да опитам:). Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Страааашни са ти кюфтенцата,Танче,идеално апетитни!Държиш им края определено,много ме грабнаха,поздравления!Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Росенце, много мило. Силна прегръдка и прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване