вторник, 29 април 2014 г.

Млечна резядка












              1 краставица
         400 гр. кашкавалена извара
         4 с.л цедено кисело мляко
         3-4 с.л смлени орехи
         сол на вкус
         черен пипер на вкус
         2-3 с.л зехтин
         2 скилидки чесън
         копър 
         магданоз

           Настържете краставицата на едро ренде. Добавете всички други продукти и разбъркайте. Оставете за около един час да се обединят  вкусовете и ароматите и сервирайте.






11 коментара:

  1. Чудна е, чудна! Много обичаме в къщи такива свежи разядки, леки, вкусни, страхотен избор на продукти! Поздрави и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Танче, това удоволствие е наистина много, много вкусно! Става и за мезе, и за филия, и за сос :) Едно от любимите в къщи, а вероятно и у вас бързо свършва :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче, наистина свършва бързо, а и си права, че има много приложения. Хубав ден ти желая!

      Изтриване
  3. Лека и вкусна разядка с много приложение! :)
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, радвам се да те видя тук. Благодаря ти! Прекрасен ден и на теб!

      Изтриване
  4. Танче, чудесна разядка е това. :) Май е като "моята" родопска закуска, помниш ли? :)
    Да ви е сладко, намажи си залче и за мен. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, наистина е подобна, сега видях. Ще си намажа, проблем никакъв. Прекрасни празници ти желая!

      Изтриване
  5. Танче, много обичам този вид разрядки. Най-добрият дип за чипсове или партита, а пък е домашно приготвен, което е винаги по-добрият вариант! Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Люси, няма нищо по хубаво от домашната храна. Прегръдки и прекрасни празници!

      Изтриване
  6. Това звучи много вкусно! На съм правила такава, но ще ми хареса! Докато имам достъп до вкусните краставици у нас, ще си направя! :) Прегръдки и усмивки, Танче! :)

    ОтговорИзтриване