четвъртък, 17 януари 2013 г.

                              Постен кекс с тиква

     


        За любителите на тиква този сладкиш  е страхотен и в същото време икономичен. Рецептата видях в едно от кулинарните издания на бай Данчо. Става бързо и е много вкусен. Надявам се  да ви хареса. Подходящ е и за малки деца.






        4 ч.ч брашно
        1 1/2 ч.ч счукани орехи
        2 ч.ч захар
        2 1/2 ч.ч настъргана тиква
        2 ч.ч топла вода
        1 к.ч олио
        1 1/2 ч.л сода
        1 к.л канела


            Настърганата тиква се поръсва със захарта и се оставя да престои 10-15 мин. След това се прибавят олиото, разтворената в топла вода сода, орехите и канелата. Накрая  постепенно се прибавя и брашното. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс( на мен ми се видя доста смес и я  сложих в тава със среден размер). Пече се на 180*С. След като изстине се поръсва с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар