Постен кекс с тиква
За любителите на тиква този сладкиш е страхотен и в същото време икономичен. Рецептата видях в едно от кулинарните издания на бай Данчо. Става бързо и е много вкусен. Надявам се да ви хареса. Подходящ е и за малки деца.
4 ч.ч брашно
1 1/2 ч.ч счукани орехи
2 ч.ч захар
2 1/2 ч.ч настъргана тиква
2 ч.ч топла вода
1 к.ч олио
1 1/2 ч.л сода
1 к.л канела
Настърганата тиква се поръсва със захарта и се оставя да престои 10-15 мин. След това се прибавят олиото, разтворената в топла вода сода, орехите и канелата. Накрая постепенно се прибавя и брашното. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс( на мен ми се видя доста смес и я сложих в тава със среден размер). Пече се на 180*С. След като изстине се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар