неделя, 23 декември 2018 г.

Тиквени меденки с ябълков мармалад

















3 яйца
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч масло
3/4 ч.ч захар
2 с.л мед
1ч.ч сварена и пюрирана тиква
1ч.л смес подправки за меденки( джинджифил, индийско орехче, карамфил)
1к.л канела
1 с.л какао
1 п. бакплувер
4 ч.ч брашно+ още малко за доомесване
ябълков мармалад


    Разбийте яйцата с олиото и разстопеното масло. Прибавете захарта и меда. Следват какаото, тиквата и подправките. Смесете бакплувера с брашното и ги сложете в тестото. Омесете меко, нелепкаво тесто. Ако е нужно добавте още малко брашно. От тестото късайте топки, сплескайте ги леко и в средата на всяка сложете по малко от ябълковият мармалад. Оформрте топчета, които наредете в тава покрита с хартия за печене.




     Печете на 200* до зачервяване.
     Може да ги поръсите с пудра захар или да ги полеете с разстопен шоколад или  шоколадова глазура.

2 коментара: