петък, 18 януари 2013 г.

МЕДОВИК ЗА ЕДИН ЧАС



                           

               
               Правила съм и от другият медовик с многото блатове, и когато видях тази рецепта във форума на бг мама, реших, че задължително трябва да се пробва.Още повече, че до сега не бях правила торта със заквасена сметана.Наистина става бързо, само че това чакане една нощ да отлежи, изнервя всички в къщи, и общо взето на тортата не и беше дадено това време.




                  За блата:
                        3 с.л. мед
                        1 ч.л. сода бикарбонат
                         2 яйца
                         1 и 1/2  ч.ч. брашно
                         1/2 ч.ч. захар    
                         100 г масло




              В тенджерка слагаме меда и содата и я поставяме на котлона на слаб огън.След като сместа започне да се пени и придобие жълт цвят я махаме от котлона и започваме да добяваме останалите продукти, като разбъркваме внимателно. Получава се доста гъста смес.Печем блата на умерена фурна върху хартия за печене.След като изстине се разрязва на две.
     

                 за крема:   

                        800г заквасена сметана
                        1ч.ч захар 

                         орехи



                Заквасената сметана се смесва със захарта и се изчаква тя да се разтопи.Добавяме орехите към крема, като предварително сме отделили и за поръсване на тортата. 


                 Върху поднос слагаме единият блат и го намазваме с крема.След това слагаме и вторият блат. Мажем с крем и поръсваме обилно с орехи. Задължително е тортата да престои поне една нощ.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар