четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Бързи банички с кашкавал








                Приготвят се бързо и свършват за отрицателно време. Поднесени с чаша мляко или чай са идеалната закуска. Може да се направят и със сирене, но на мен лично с кашкавал ми харесват много повече.




         1ч.ч вода
         1 1/2ч.ч брашно
         50 гр. масло
         100гр. настърган кашкавал или сирене
         2-3 яйца
         1/2ч.л сол




           В тенджера се кипва водата с маслото и солта. Брашното се изсипва наведнъж и се бърка с дървена лъжица при изключен котлон, докато се отдели от стените на съда. Сваля се от огъня и като се поохлади, се прибавят кашкавала и едно по едно яйцата при постоянно разбъркване, докато тестото ги поеме.  Броя на яйцата варира, защото зависи и от тяхната големина. Тестото трябва да толкова гъсто, че когато го загребете с лъжица да се плъзга по нея.
          Върху намаслена хартия за печене, с помощта на две супени лъжици разпределяте топки от тестото, които се пекат първо на силна фурна около 7-8 мин и след това фурната се намаля на 200*С до добиването на златист цвят.

8 коментара:

  1. Първо щях да кажа - а къде е набухвателят, Танче? И после видях, че ги приготвяш с парено тесто. Правила съм и аз соленки по този начин, страшно мекички са. Така че само мога да си представя сега колко вкусни са кашкавалените ти банички.
    Хубава вечер, Таничка! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Танче, много са примамващи! Направо си взимам :) Не съм правила такъв тип соленки и си ги отбелязвам.
    Хубав ден! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. На подобни банички с парено тесто отдавна се каня и още не съм ги направила,дано тази неделя успея,че твоите са такива пухенца,Танче,прекрасни,бързи и лесни!Поздрави и усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно попадение ... още утре това ще ми бъде закуската май :)
    Не съм правила такива кашкавалки, но много ми допада начина на технология, ще ги пробвам!
    Изглеждат апетитно!

    ОтговорИзтриване
  5. Момичета, радвам се, че ви харесват и от дамите, които са решили да ги пробват ще чакам отзиви. Прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Ау, това трябва да се пробва! Непременно ще ги опитам, Таничка! Изглеждат много, много вкусно! Поздрави и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, радвам се, че ти харесват. Надявам се да ги направиш и да останеш доволна.Хубав ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  8. Хаха! Търсейки крем-брюле и попадайки във Вашия блог, взех, че си набелязах поредната рецепта. НО! тя е с приоритет - този уикенд ще се опитам да направя за закуска баничките. Доста ме плаши техниката с парено тесто, но все някога трябва да се пробвам. Ще пиша с резултат!

    ОтговорИзтриване